måndag 14 september 2009

Sharons vaniljbullar

I helgen bakade jag vaniljbullar med min son Samuel...... Dom blev väldigt väldigt goda......
Testa så får du se.......

Ca 30 st

Ingredienser:


50 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1 1/2 dl socker

2 tsk malen kardemumma

1 krm salt

ca 15 dl vetemjöl

Fyllning

200 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl socker

1/2 dl vaniljsocker


Till pensling

1 ägg

4 msk pärlsocker



Gör så här

1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.

2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.

3. Rör ihop fyllningen.

4. Dela degen i 2 bitar, kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem

jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.

5. Sätt ugnen på 225°C.

6. Pensla bullarna med ägg, strö på pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar