I helgen bakade jag vaniljbullar med min son Samuel...... Dom blev väldigt väldigt goda......
Testa så får du se.......
Ca 30 st
Ingredienser:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl socker
2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1/2 dl vaniljsocker
Till pensling
1 ägg
4 msk pärlsocker
Gör så här
1. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i mjölken.
2. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.
3. Rör ihop fyllningen.
4. Dela degen i 2 bitar, kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka). Bre fyllningen på fyrkanterna. Rulla ihop och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor. Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar. Låt dem
jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 225°C.
6. Pensla bullarna med ägg, strö på pärlsocker. Grädda bullarna gyllenbruna i 10–12 minuter. Låt dem svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar