onsdag 16 september 2009

Okokt pasta med skinksås

Hejsan!
Idag skulle vi göra pasta med skinksås.
Tja, när vi skulle vi göra pasta så hade vi i för mycket vatten, så det kokade aldrig.. Men när vi hade fixat det så hade vi i lite olivolja, vilket gjorde så att det blev superfina bubblor på ytan, typiskt att man inte hade kameran här!
Och förresten, så ska man ta 8 min. från att man har lagt pastan i kastrullen och det har börjat koka igen
Skinksåsen höll nästan på att bli bränd, men det gick bra, och slutresultatet blev såhär:



Alla var nog nöjda med dagens hemkunskap, eftersom vi fick välja själva vilka vi skulle jobba med och så ^^
Det blev jättegott, och man blev väldigt mätt :).

Recept:
200 g kassler eller skinka
200 g tagliatelle (platt spaghetti) (olja eller buljong i vattnet)
En bit purjolök
Olivolja
2 dl créme fraiche


/ Angelica och Ebba Å 8H

2 kommentarer: