tisdag 29 september 2009

Brytbröd och mjölkastning... hmmmmm - mindre bra kombination

Hallo

Idag gjorde vi brytbröd.
Saker att tänka på när man bakar med jäst......

-Använd bakduk; jäser bättre, ytan torkar inte
-Svalna på galler; så brödet får luft
-Inte stänga påsen om man tar hem brödet; brödet blir blött
-Diska mjöl i kallt vatten; blir som lim annars
-Inte kasta mjöl på varandra (även fast det är roligt)



Det har verkligen vart en kanon lektion! Jättebra sammanhållning i gruppen. Synd att vissa (nämner inga namn) ska kasta mjöl och springa runt och skrika som en ilsken liten kanin på .........

//Små trollungar i skogen.

3 kommentarer:

  1. Haha, snygg bild xD Mjöliga xD

    SvaraRadera
  2. gud asså vik har också gjort brytbröd så gott jao! cha cha !

    SvaraRadera