Här kommer lite olika recept:
Kärleksmums:
150 gram smör
1,5 dl mjölk
2 st ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
50 gram smör
3 msk kaffe, starkt
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering
kokosflingor
Gör så här:
. Värm ugnen till 225 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.
2. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen.
3. Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten.
4. Bred ut smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i kaffe, siktad kakao, vaniljsocker och siktat florsocker och rör till en jämn smet. Koka samman tills glasyren tjocknar något.
6. Ta ut kakan och bred över glasyren medan kakan är varm. Strö över kokosflingor.
7. Ta ut hjärtformade bitar av kakan med ett pepparkaksmått eller skär kakan i fyrkantiga bitar med en sågtandad kniv.
Kokostoppar
Ingredienser (35 portioner/st.)
50 gram smör eller margarin
2 st ägg
1,5 dl socker
1 påse kokosflingor, 200 g
Gör så här
1.Smält matfettet och låt det svalna.
2.Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokos och matfett. Låt smeten svälla en stund.
3.Sätt ugnen på 175 grader.
4.Klicka ut smeten på smorda plåtar eller på plåtar med bakplåtspapper.
5.Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
Kladdkaka
Ingredienser
12-16 port
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt. .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar