onsdag 9 december 2009

Rödbetskaka med saffransglasyr - en jul'ig kaka;-)))




Ingredienser

4 dl vetemjöl

3 1/2 dl strösocker

1/2 tsk salt

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 msk kanel

1 tsk malen muskotnöt

3 1/2 dl raps- eller solrosolja (eller 300 g smör)

3 ägg

3 dl rivna rödbetor

2-3 dl valnötter

1 kryddmått chili



Saffransglasyr

200 g cream cheese

3 dl florsocker

1 påse saffran (1/2 g)





Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm i diameter.

2. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Hacka valnötterna. Tillsätt rödbetor och valnötter.

3. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.

4. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt kallna under formen.



SAFFRANSGLASYR

Blanda ihop cream cheese, florsocker och saffran med en elvisp. Bre den släta krämen över kakan.



FÖR ALLA!

Gör mjölkfri: använd tofu i stället för cream cheese. Innehåller gluten och ägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar